Geekstijl

blijf zo op de hoogte van het belangrijkste ICT nieuws

Software

Snel en makkelijk je eigen app laten maken  

Het is anno 2021 haast ondenkbaar om als bedrijf of ondernemer niet bezig te zijn met een app. Hierbij kun je denken aan een app voor je werknemers, waarin zij hun urenregistratie, declaraties en administratieve zaken kunnen regelen. Het kan ook een app voor je klanten zijn, waarin zij van alles kunnen doen en regelen, van bestellingen tot een persoonlijke omgeving. Dit is immers een van de meest voorkomende en meest gebruikte tools van CRM (oftewel Customer Relationship Management). De mogelijkheden zijn oneindig. Mits je een goede app ontwikkelaar hebt natuurlijk. Dit is cruciaal voor het hele proces. 

Wat doet een app ontwikkelaar? 

De naam zegt het eigenlijk al. De persoon ontwikkelt apps. Hij of zij heeft een ICT achtergrond en kan ontzettend goed programmeren. Een app ontwikkelaar kan vaak ook websites bouwen, echter is het ontwikkelen van een app een hele andere tak van sport. Dit is immers een stuk ingewikkelder. Hierbij komen veel meer aspecten kijken dan bij een gewone website. Een app moet makkelijk in gebruik zijn en op alle populaire apparaten kunnen werken, zowel die nu gebruikt worden als de wat verouderde toestellen. Om die reden moet je een app ontwikkelaar hebben die goed thuis is in zijn werkgebied. 

Hoe werkt het? 

Het is vrij simpel eigenlijk; op het moment dat je een idee hebt voor een bepaalde app, neem je een app ontwikkelaar in de arm. Hij of zij zal een hoop vragen stellen om je precieze behoeftes en wensen te kunnen bepalen. Aan de hand daarvan gaat er gekeken worden naar de mogelijkheden die er zijn op het gebied van functies, vormgevingen, functionaliteit en andere zaken. Vervolgens gaat de app ontwikkelaar aan de slag met de app en houdt je tussentijds op de hoogte. Jullie wisselen hierbij foto’s en andere zaken uit om tot het gewenste resultaat te komen. Als alles naar tevredenheid is, wordt de app getest en gelanceerd en kun je er gebruik van maken. 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *