Geekstijl

blijf zo op de hoogte van het belangrijkste ICT nieuws

Apple

Cloud oplossingen

Cloud oplossingen gaan rechtstreeks naar de on-demand computerservices. Het werkt als pay-as-you-go en omvat diensten van applicatieopslag tot verwerkingskracht. Aanbieders van cloud oplossingen verhuren de gespecialiseerde dienst van applicatie tot opslag aan bedrijven die geen eigen IT-infrastructuur willen hebben. Ze kunnen dus een enorme winst maken door dezelfde dienst te verlenen aan een brede waaier van klanten.

Cloud oplossingen

Cloud oplossingen omvatten opslagtoepassingen, netwerken via NLP (Natural Language Processing) en AI (Artificial Intelligence). Ze omvatten ook consumentendiensten zoals Gmail of bestandsback-ups. Bedrijven kunnen hun data hosten en hun applicaties in de cloud verwerken. Netflix, de grootste video-streamingservice, maakt ook gebruik van cloud oplossingen en heeft ook enkele andere organisaties. Softwareleveranciers vergroten geleidelijk hun afhankelijkheden voor het aanvraagproces. Het creëert een standaardoplossing voor veel toepassingen.

Voordelen van cloud oplossingen

Het grootste voordeel is niet om de eigen IT-infrastructuur van bedrijven over te nemen. Bedrijven hoeven geen servers te kopen of hoeven hun applicaties niet op eigen kosten te onderhouden. De bedrijven die op deze diensten vertrouwen, kunnen een bekwaam team aannemen. Bedrijven kunnen hun projecten sneller dan ooit uitbreiden met cloud oplossingen. Hoe minder tijd een project in beslag neemt, hoe groter de kans op bezuinigingen en meer winst. Bedrijven hoeven niet een groot deel van hun budget te besteden aan het onderhouden van de IT-afdeling. De totale budgetkosten van de bedrijven kunnen op deze manier dus worden verbeterd.

Beveiliging van cloud oplossingen

Het is duidelijk dat je jezelf zorgen maakt over de diensten van cloud oplossingen. Het hangt er echter van af hoe veilig de bestaande structuur van die bedrijven is. Als een bedrijf zijn gegevens genereert voor veel cloud oplossingen, is beveiliging een probleem. Om frauduleuze gegevensverwerking te voorkomen, zijn er cloud beveiligingstools die je kunt gebruiken.

Conclusie

Om bedrijfsmodellen opnieuw op te bouwen en een snelle verandering in het bedrijfsproces door te voeren, kunnen bedrijven efficiënt cloud oplossingen toepassen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *