Geekstijl

blijf zo op de hoogte van het belangrijkste ICT nieuws

Software

Gebruik maken van een period calculator

Vraag jij je ook weleens af wanneer je menstruatie komt? Een period calculator kan je hierbij helpen. Met een menstrual calculator voer je gegevens in waardoor je precies kan bijhouden wat je menstruatiecyclus is. Een woman natural calculator is ideaal als je een bruiloft of feestje wilt plannen, maar tevens als je wilt vermijden om zwanger te raken of juist wel zwanger wilt worden. In de menstruatie calculator kan je precies terugvinden op welke dagen je het beste wel of geen seks kan hebben afhankelijk van de reden waarom je de app gebruikt. Uiteraard kan je het ook goed gebruiken om bepaalde zaken te plannen rondom je menstruatie.

Wat is een period calculator precies?

Een period calculator is een tool die je helpt om jezelf voor te bereiden op je aankomende menstruatie en tevens kan het uitsluitsel geven over je ovulatie. Dit is belangrijk om te weten als je wel of juist niet zwanger wilt worden. De calculator berekent je meest waarschijnlijke dag van ovulatie en je menstruatie in een handige kalender. Door gebruik te maken van een menstrual calculator word je niet ineens onverwachts geconfronteerd met bijvoorbeeld je menstruatie die ineens opduikt. Naast je menstruatie geef je ook bepaalde symptomen op in de kalender zodat je een beter beeld krijgt van je cyclus en de bijkomende symptomen die je ervaart gedurende de gehele cyclus.

Wat is een menstruatiecyclus?

Een menstruatie cyclus is voor iedereen uniek, maar de basis is hetzelfde. Voor je menstruatie hebben veel vrouwen last van PMS, oftewel premenstruatie syndroom. Dit kan zorgen voor een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, irritatie of je bent meer emotioneel dan normaal. Je menstruatie is wanneer je begint met bloeden en wanneer dit eindigt. Je hoogtepunt van je ovulatie is wanneer je het meest vruchtbaar bent en de grootste kans hebt om zwanger te worden. Deze periode duurt iedere maand ongeveer zes dagen. Een period calculator geeft je vrijheid doordat je weet wat je kan verwachten.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *